Nieuws

14 DECEMBER / 2022 / Categorie: Podcastnieuws

Het einde van het jaar komt in zicht, maar dat geldt niet voor De Etiquette Podcast. Afgelopen vrijdag lanceerde de podcast de 15de aflevering van het vierde seizoen. Er verandert voor de luisteraar weinig want, waar bij eerdere seizoenen een stop werd ingezet na de 15de aflevering, gaat de podcast direct door met seizoen 5!

In het nieuwe seizoen wordt grotendeels dezelfde lijn gevolgd zoals die afgelopen seizoen is ingezet. Het format behoudt de huidige structuur met aan het begin het doornemen van de week, gevolgd door de rubriek Vandaag de dag. Vervolgens staat het thema van de aflevering centraal en wordt de episode afgesloten met het Probleem van de Week

18 NOVEMBER / 2022 / Categorie: Overig nieuws

Net als bij het EK spelen we dit jaar met het WK een quiz! Bram Wijnholt (eerder te gast in de aflevering over Lezen) vormt samen met Lizzy een team en Joris Arnoldussen speelt samen met Jurre. De vragen én antwoorden komen tevens gratis beschikbaar op deze site!

Om in de stemming te komen van het WK spelen we dus een nieuwe quiz met meerkeuze, inschatting en open vragen! Wessel neemt in de aflevering de rol van host op zich en stelt de vragen. Het winnende team krijgt een kleine prijs! 

02 SEPTEMBER / 2022 / Categorie: Overig nieuws

Onze podcast wordt onderdeel van ScopeCast! Dit nieuwe podcastlabel en -productiehuis zal ons onder het label nemen. We hebben hierdoor ruimte om meer te groeien, meer content te maken en meer te experimenteren!

ScopeCast is onderdeel van In Scope Media. Host Wessel is één van de vennoten en makers bij In Scope Media. Het mediabedrijf produceert video’s en podcasts, bouwt websites, schrijft artikelen, ontwerpt logo’s en doet nog veel meer. ScopeCast is een stap voor de toekomst van het bedrijf. Later zullen meer producties zich gaan hechten aan het label en zal de productie-afdeling ook Originals gaan maken. 

23 DECEMBER / 2021 / Categorie: Overig nieuws

Het wordt steeds kouder en later in het jaar en dat betekent dat de feestdagen er weer aankomen. Gezellige afleveringen in deze quizmaand staan in het teken van de feesten en daarom wensen we je fijne feestdagen toe!

Vanwege de kerst publiceerde we gisteren een kerst-quiz, gepresenteerd door Lizzy. Volgende week lanceren we de laatste aflevering van het jaar waarin Jurre kennisvragen over 2021 stelt. 

01 DECEMBER / 2021 / Categorie: Podcastnieuws

De maand december is begonnen en dat betekent een maand vol feestdagen, cadeaus en terugblikken op afgelopen jaar. Nadat De Etiquette Podcast vorig jaar (in 2020) alle decemberfeesten behandelde in de afleveringen, is er dit jaar voor een andere insteek gekozen. De hosts van de podcast introduceren De Etiquette Quizmaand!

Vanaf woensdag 8 december staat de hele maand in het teken van quizen. In deze speciale afleveringen van het derde seizoen van de podcast presenteren de hosts afwisselend een quiz-aflevering.

22 SEPTEMBER / 2021 / Categorie: Podcastnieuws

We zijn eindelijk weer terug! Het is woensdag, 22 september en na een lange zomerstop komen er eindelijk weer nieuwe afleveringen. We hebben jullie gemist én om nieuwe afleveringen te maken. 

Door een aantal coronabesmettingen rondom Jurre konden we de laatste afleveringen van het seizoen niet meer voor de vakantie opnemen. Nu, een aantal maanden later na de laatste aflevering, staat de nieuwste aflevering online. 

26 APRIL / 2021 / Categorie: Podcastnieuws

Vanaf woensdag is het zover, dan start namelijk het tweede seizoen van De Etiquette Podcast. De podcast is iets anders opgezet, maar het meeste is hetzelfde gebleven. Lees verder voor alle details!

Op 24 februari van dit jaar kwam de laatste aflevering van ons eerste seizoen online. We experimenteerden hierin, ongemerkt, ook gelijk. Deze aflevering was helemaal anders opgezet en noemden we daarom ook een ‘special’. Eigenlijk was het een soort pilot. 

26 FEBRUARI / 2021 / Categorie: Podcastnieuws

Woensdag kwam de laatste aflevering van seizoen 1 online. Maar, niet getreurd, we hebben goed nieuws. We komen terug met een tweede seizoen!

Eind 2020 hadden we geen idee dat onze podcast zo goed geluisterd zou worden. Het was wat onwennig toen we begonnen met de opnames van de eerste afleveringen. Intussen staan alle afleveringen van het eerste seizoen online en zijn deze bij elkaar al meer dan 650 keer geluisterd. Ongelofelijk!

Een nieuw jaar. Een nieuwe checklist. In 2021 gaan wij ervoor om deze doelen te halen. Aan het eind van het jaar blikken we terug en zien we of we alles gehaald hebben. Check je dit jaar mee?

2020 was het jaar waarin we startte met De Etiquette Podcast. Natuurlijk was het ook een jaar dat we liever hadden willen skippen. Gelukkig zijn we begonnen aan een nieuw jaar en om dat jaar positief te beginnen, lanceren we de enige, echte De Etiquette 2021-checklist. Een checklist met items en doelen die we dit jaar willen behalen. Het ontdekken van nieuwe talenten en het afkicken van ongezonde gewoontes bijvoorbeeld. 

Vanuit een, in kerstsferen, omgetoverde studio wensen Jurre, Lizzy en Wessel van De Etiquette Podcast je fijne feestdagen! En die dagen worden nóg leuker met de speciale podcastafleveringen.

In aanloop naar alle feestdagen lanceert De Etiquette Podcast verschillende afleveringen in een feestelijk jasje. Op 2 december lanceerde we een speciale aflevering over Sinterklaas en op 23 december een kerstspecial. Op woensdag 30 december, de dag vóór oudjaarsdag, komt de laatste aflevering van 2020 online met als thema ‘Oud & Nieuw’. Heb je de eerdere (feest-) afleveringen nog niet beluistert? Je kunt ze vinden op deze pagina of in je favoriete podcastapp.

03 DECEMBER / 2020 / Categorie: Podcastnieuws

Ons eerste, Nederlandse platform is een feit! We hebben een plekje in de podcastcatalogus van Talpa’s Juke. Ook via dit platform zijn we elke woensdag te beluisteren met een nieuwe aflevering!

In de afgelopen weken zijn we op verschillende podcastplatformen online gekomen. En nu ook op het Nederlandse platform Juke van Talpa Network. Beluister ons, tussen alle andere podcasts, via de gratis Juke app en de website van Juke (deze pagina).

18 NOVEMBER / 2020 / Categorie: Podcastnieuws

De allereerste aflevering staat intussen online. Nu is het wachten begonnen… Wat gaat de luisteraar ervan vinden en, misschien wel belangrijker, hoeveel mensen bereiken we? 

Om mensen te bereiken moeten we ook te vinden zijn. Soms is het nog even zoeken voordat je ons ook daadwerkelijk kunt vinden op platformen als Spotify en Stitcher. Daarom even een advies: komen we niet tevoorschijn bij de zoekterm ‘De Etiquette Podcast’, probeer dan een van onze namen. Bijvoorbeeld ‘Jurre Lam’ of ‘Lizzy Stilma’. Je kunt natuurlijk ook klikken op de buttons onderaan elke pagina op deze website of onze podcast beluisteren via deze site.